قلب ما در هر ضربان حدود 60 میلی لیتر خون پمپاژ می کند که معادل 9465 لیتر در روز است. هر قلبی در طول زندگی به طور متوسط بیش از سه میلیارد بار می زند.
نشستن های طولانی مدت یا رانندگی زیاد می تواند برای قلب مشکل زا باشد
اگر می خواهید قلب تان سالم بماند، ساعات پشت میز نشینی، تماشای تلویزیون و یا رانندگی را کوتاه کنید. نتایج بررسی هایی که روی نزدیک به سیصدهزار نفر در 52 کشور جهان انجام شده نشان می دهد که داشتن اتومبیل شخصی و تلویزیون، خطر بروز سکته ی قلبی را 27 درصد افزایش می دهد.
البته واقعیت این است که ماشین یا تلویزیون گناهی ندارند و همه ی مشکلات ناشی از بی تحرکی افراد است. برای داشتن قلبی سالم و پر توان، فعالیت بدنی منظمی در روز داشته باشید.
رژیم غذایی مدیترانه ای برای سلامت قلب مفید است
در خصوص اثرات مفید برنامه غذایی مدیترانه ای زیاد گفته شده است. بدون شک یکی از عوامل تضمین کننده ی سلامت قلب، داشتن تغذیه ای سالم و مناسب است.
برنامه مدیترانه ای حاوی ماهی، میوه ها و سبزیجات تازه، حبوبات، غلات سبوس دار، زیتون و روغن زیتون است. این رژیم در بر گیرنده ی فیبرها، چربی های اشباع نشده مونو و اسیدهای چرب امگا 3 است که برای سلامت بدن و قلب مفید هستند. میزان پنیر و شیرینیجات مصرفی در این رژیم محدود است.
نتایج پژوهش ها نشان می دهد افرادی که از بیماری های قلبی رنج می برند، با داشتن این رژیم غذایی از سکته ی دوم قلبی پیشگیری خواهند کرد.
آلودگی هوا علاوه بر ریه ها قلب را نیز به خطر می اندازد
محققان همیشه تاکید کرده اند که آلودگی هوا برای ریه ها مضر است. امروزه محققان به این نتیجه رسیده اند که آلودگی هوا علاوه بر ریه، برای قلب نیز سمی و آسیب رسان است.
به عقیده ی محققان آمریکایی با تنفس هوای آلوده، آلاینده ها و مواد سمی وارد بدن شده و مولکول هایی تولید می شود که به سلول ها آسیب می زنند و باعث التهاب ریه ها می شوند و در عین حال تاثیر منفی روی سلامت قلب و عروق می گذارند. فراموش نکنید قلبی که در معرض آلودگی قرار دارد، بیشتر در معرض آریتمی (بی نظمی ضربان قلب) است.
قلب شکسته واقعا وجود دارد
زمانی که عزیزی از دست می دهیم، غمی عظیم در قلب می ریزد و افسردگی و ناراحتی تمام وجود را فرا می گیرد. در برخی افراد شوک و استرس ناشی از دست دادن عزیز و سوگواری به قدری زیاد است که حتی ممکن است به سکته ی قلبی منجر شود.
نتایج پژوهش های جدید که روی دو هزار نفر که بعد از انفارکتوس میوکارد (سکته ی قلبی) زنده مانده بودند انجام شده است نشان می دهد که بعد از فوت یک عزیز، احتمال بروز سکته ی قلبی بالاست.
بنابراین هر گونه استرس، شوک، مشکلات احساسی و غیره سلامت قلب را به خطر انداخته و قلب شکسته دردسرساز می شود.
قلب در مرکز سینه کمی مایل به چپ قرار دارد
حتما تاکنون دیده اید که افراد در حین قسم خوردن دست خود را روی سمت چپ قفسه ی سینه قرار می دهند و یا زمانی که می ترسند و احساساتی می شوند، دست خود را روی سمت چپ سینه ی خود قرار می دهند.
اکثر مردم تصور می کنند که قلب در سمت چپ قفسه ی سینه قرار دارد. اما واقعیت این است که قلب درست در وسط قفسه ی سینه و کمی مایل به چپ قرار دارد، چون قسمت پهن تر آن سمت چپ است.
ریه ی چپ کوچک تر از ریه ی سمت راست است تا جای بیشتری برای قلب وجود داشته باشد. البته قلب برخی افراد کمی مایل به راست است که با نام دکستروکاردیا معروف است.
نوشیدن قهوه باعث کاهش خطر مشکلات قلبی می شود
نتایج بررسی محققان آمریکایی نشان می دهد که نوشیدن قهوه باعث افزایش ضربان قلب می شود و افرادی که به طور مرتب قهوه می نوشند، کمتر از مشکلات قلبی رنج می برند.
به عقیده ی محققان افرادی که روزانه چهار فنجان قهوه می نوشند، به میزان 18 درصد کمتر در معرض مشکلات آریتمی قرار می گیرند.
افرادی که روزانه یک تا سه فنجان از این نوشیدنی مصرف می کنند، خطر ابتلا به این مشکل را به میزان 7 درصد کاهش می دهند. البته در این خصوص بررسی های بیشتری مورد نیاز است و نباید در مصرف قهوه زیاده روی هم کرد، چون عوارض خودش را دارد.
قلب به اندازه ی مشت هر انسان است
قلب به طور متوسط بین 198 تا 425 گرم وزن دارد، چیزی معادل وزن یک عدد سیب. در واقع قلب کمی بزرگ تر از مشتتان است.
قلب از 22 روز بعد از لقاح تا آخرین روز زندگی بی وقفه می تپد
تپش قلب از حدود روز 22 حاملگی شروع می شود و بی وقفه در طول زندگی ادامه پیدا می کند. به عقیده ی محققان Texas Heart Institute بعد از یک عمر کامل، قلب حدود 3.5 میلیارد بار می زند.
قلب خانم ها تندتر می زند
قلب خانم ها به طور متوسط در هر دقیقه 78 باز می زند، در حالی که قلب آقایان در همین مدت زمان حدود 70 بار می زند. با این حال قلب از تولد، قلب هر دو جنس با سرعتی برابر می زند.
حین عطسه کردن قلب از حرکت می ایستد
حتما شما هم شنیده اید که حین عطسه کردن ضربان قلب متوقف شده و دوباره به کار می افتد. اما به عقیده ی متخصصان این یک بارو غلط بوده و صحت ندارد.