روند خشکی دریاچه ارومیه که از یک دهه قبل آغاز شده، این روزها آنقدر مسئولان محیط زیست غرب کشور را دستپاچه کرده که با برگزاری جلسات پی در پی سعی دارند طرح جامع و کم خطری را برای تامین آب این دریاچه ... تصویب کنند. با این حال دریاچه ارومیه همچنان در انتظار یک نتیجه قطعی، قدم به قدم به خشکی کامل نزدیک می شود.
آخرین خبرها از تصمیمات استاندار آذربایجان شرقی حکایت دارد که بر اساس آن، پروژه انتقال آب رودخانه ارس برای نجات دریاچه ارومیه در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی تصویب شده و قرار است با انتقال آب ارس به شهرهای مرند، شبستر و دریاچه ارومیه بوده این دریاچه را از وضعیت بحرانی خارج کنند.
خزر,دریاچه ارومیه ,دیدنی های دریاچه ارومیه ,شهرهای آذربایجان غربی - دیدنی های آذربایجان غربی
خزر,دریاچه ارومیه ,دیدنی های دریاچه ارومیه ,جاذبه های گردشگری دریاچه ارومیه ,آثار تاریخی دریاچه ارومیه ,مناظر طبیعی دریاچه ارومیه ,استان دریاچه ارومیه ,نقشه دریاچه ارومیه ,مساحت دریاچه ارومیه ,جمعیت دریاچه ارومیه ,مراکز گردشگری دریاچه ارومیه ,جاهای دیدنی دریاچه ارومیه ,مناطق توریستی دریاچه ارومیه ,مراکز سیاحتی دریاچه ارومیه ,شهر دریاچه ارومیه ,سونامی,شهرهای آذربایجان غربی - دیدنی های آذربایجان غربی,شهرهای آذربایجان غربی - دیدنی های آذربایجان غربی
احمد علیرضابیگی در جلسه مشترک شورای برنامهریزی استان و کمیته برنامهریزی شهرستان هریس در این باره گفت: دریاچه ارومیه نقشی اثرگذار در محیط زیست شمال غرب کشور دارد و از این رو مورد توجه جدی مسوولان کشوری و منطقهای است. به همین دلیل برای اجرای این پروژه در سال جاری 25 میلیارد ریال اعتبار منظور شده است.
بررسیها نشان میدهد که دریاچه ارومیه به خاطر خشکسالیهای پیدرپی و استفاده بیرویه از منابع آبی سطحی و زیرزمینی به این وضع دچار شده است؛ وضعیتی که در صورت ادامهاش با خوشبینانهترین پیشبینیها در کمتر از یک دهه آینده به نمکزاری با ذخیره 8 میلیارد تنی نمک تبدیل میشود؛ همان اتفاقی که گفته میشود تهدیدی برای تمدن شمال غرب ایران، کل منطقه و نهایتا جهان خواهد بود.
دکتر جوانشیر، رییس انجمن نجات دریاچه ارومیه معتقد است: «خشک شدن دریاچه ارومیه می تواند آثار ماندگاری بر ارومیه و شهرهای اطراف داشته باشد و از این رو تنها راه نجات دریاچه ارومیه تامین آب از دریای خزر است.»
خزر,دریاچه ارومیه ,دیدنی های دریاچه ارومیه ,شهرهای آذربایجان غربی - دیدنی های آذربایجان غربی
شاید به خاطر این وضعیت فوقالعاده است که دوستداران طبیعت در انجمن دوستان دریاچه ارومیه را به سمت تنها راهحل شدنی و در دسترس یعنی انتقال آب دریای خزر به دریاچه ارومیه جلب کرده است. برنامهریزان این طرح میگویند، علاوه بر ضرورت اجرای راهکارهای مطمئن و اساسی برای بهرهبرداری صحیح و پایدار از آب در تمامی بخشهای کشاورزی، صنعت، آشامیدنی و بهداشت و نیز بارور کردن ابرها به منظور افزایش بارندگی با کاربرد آخرین یافتههای علمی و تحقیقاتی، انتقال آب از حوزه آبریز خزر در فصول غیرکشاورزی و دریای خزر در فصول کشاورزی میتواند همچنان بهترین گزینه باشد.
دکتر جوانشیر، رییس انجمن نجات دریاچه ارومیه معتقد است: «خشک شدن دریاچه ارومیه می تواند آثار ماندگاری بر ارومیه و شهرهای اطراف داشته باشد و از این رو تنها راه نجات دریاچه ارومیه تامین آب از دریای خزر است.»
او با اشاره به اینکه در مسیر انتقال این آب امکان پرورش ماهی و تولید برق نیز میسر میشود می گوید: «انتقال آب از دریای خزر طبق تحقیقات صورت گرفته عملی و میسر بوده؛ لذا امیدواریم این کار با مساعدت دولت و همراهی مجلس شورای اسلامی به سرانجام برسد.»
پیش از این کارشناسان با در نظر گیری کاهش بارش ها در سال جاری و بالا رفتن دما در حوزه ارومیه، احتمال خطر بروز سونامی نمک را برای این دریاچه پیش بینی کرده بودند که بحرانی ترین وضعیت ممکن را برای ارومیه ایجاد می کرد.