مدیرکل اقتصاد پایدار سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره به اینکه سرانه مصرف روزانه آب برای هر ایرانی 220 لیتر است، این میزان را در سایر کشورها 130 لیتر دانست و تاکید کرد : این فاصله نشان می دهد در میان خانواده های ایرانی در مصرف آب الگوی مناسبی وجود ندارد. زهرا جواهریان در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از اینکه مردم نسبت به میزان آب مصرفی خود حساسیتی ندارند، انتقاد کرد و گفت: مسئولان باید با ارائه آمارهای دقیق حساسیت مردم را در مصرف آب افزایش دهند . وی با بیان اینکه بخش قابل توجهی از آب شرب در تولید مواد غذایی و صنعتی با عنوان آب مجازی استفاده می شود افزود: در صورتی که مردم بدانند برای یک عدد پرتقال 50 لیتر آب ، یک عدد گوجه فرنگی 35 لیتر ، یک عدد تخم مرغ 200 لیتر، یک کیلو گرم گوشت گوساله 15 هزار و 412، یک برگ کاغذ A4 ده هزار لیتر آب و یک تن کاغذ 324 هزار لیتر آب مصرف می شود حتما در مصرف این ماده حیاتی صرفه جویی می کنند و همچنین نگاه خود را به آب تغییر می دهند . جواهریان با بیان اینکه براساس استانداردهای جهانی باید فقط از 20 درصد آب تجدیدپذیر استفاده شود این شرایط را مطلوب توصیف کرد و گفت : در این شرایطی که کشورها از 40 دصد این آب استفاده کنند به مرز خطر نزدیک شده اند . وی میزان آب قابل استحصال و تجدیدپذیر در ایران را 96 میلیارد مترمکعب اعلام کرد و گفت: براساس آمارهای منتشره بیش از 80 درصد این میزان آب به مصرف تولیدات کشاورزی ، شرب ، خدمات و صنعت می رسد . مدیرکل توسعه اقتصاد پایدار سازمان حفاظت محیط زیست اصلاح الگوی کشت را از دیگر راهکارهای صرفه جویی در مصرف آب دانست و افزود : باید از محصولاتی تولید شوند که اصطلاحا کم آب بر هستند . وی با تاکید براینکه دولت باید واردات محصولاتی را که از نظر کشاورزی نیاز به آب فراوان دارند آزاد اعلام کند این رویکرد را در صرفه جویی مصرف آب بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت : با این روش می توان گفت ایران در تجارت آب مجازی موفق عمل کرده است . جواهریان همچنین از خانواده ها خواست با افزایش حساسیت خود نسبت به مصرف آب شرب در منازل نقش به سزایی در صرفه جویی در مصرف این ماده حیاتی داشته باشند . وی با اشاره به اینکه باز بودن شیر آب در هر دقیقه بسته به شدت آن 10 تا 20 لیتر آب را روانه فاضلاب می کند افزود: باید مردم با تغییر رویکرد خود در مصرف آب از هدررفتن آن نیز جلوگیری کنند. جواهریان یکی دیگر از راههای هدر رفتن آب شرب را چکه کردن آب کولر اعلام کرد و گفت: بررسی ها نشان می دهد در هر شبانه روز 60 تا 100 لیتر آب از این طریق وارد فاضلاب می شود .